Google Translate

Elektriska cigaretter

VARFÖR ÄR DET SÅ BRA MED ELEKTRISKA CIGARETTER?
Eciggen.com är stolta att presentera ett nytt innovativt sätt att "röka" lagligt inomhus. Dessa revolutionerande nya elektroniska cigaretter, även kallade elektriska cigaretter, är ett smart alternativ till en traditionell cigarett. Du får samma cigarettsmak som du önskar, men helt utan tobak eller nikotin. Röken har du fortfarande i form av helt ofarlig vattenånga.

  • Du slipper den jobbiga röklukten med elektriska cigaretter.
  • Det luktar inte rök om hela dig och dina kläder när du har rökt en elektronisk cigarett.
  • Du slipper att ha massa fimpar liggandes ofräscht och lukta illa när du har fest hemma.

Elektroniska cigaretter har nu funnits i mer än 4 år, men har traditionellt alltid varit lite besvärligt för en "rökare". Men med den senaste utgåvan av den fjärde generationen av elektriska cigaretter har detta hinder äntligen övervunnits. Nu känns det som att du röker!

 

Elektriska cigaretter

För de av er som kanske inte känner av begreppet elektriska cigaretter, låt oss förklara exakt vad de är: En elektrisk cigarett består av ett batteri, en förångare och även en patronkammare som innehåller en liten mängd vatten. (I de fall det finns nikotin med så är det också en mängd nikotin.) När du röker elektriska cigaretter känns det verkligen som om att du röker en vanlig cigarett.

Den "traditionella" smaken av tobak finns där (fast det inte finns någon tobak). Du väljer själv vilken smak du önskar. Själva innehavet av en elektrisk cigarett gör att du får en frihet att röka var du själv vill. Den simulerade skenet av en traditionell cigarett ger ett enastående alternativ till en vanlig cigarett.

En elektronisk cigarett släpper ut "röken" som en helt ofarlig vattenånga. När du inhalerar den elektriska cigaretten, drivs det igång en mikrobrytare som värmer upp elementet i en ”atomiser” och får den att producera en realistisk "rök" effekt som i själva verket bara en ånga som sprider i luften inom ett par sekunder. Denna ånga ger en behaglig doft, som inte stör andra människor och försvinner som ånga skingras så att dina kläder, bil, hem och kontor inte har kvardröjande doften av en traditionell cigarett.

En elektronisk cigarett från Eciggen är legal att röka var du själv vill! Ingen passiv rökning finns det över huvud taget! Utbytespatroner finns i tre olika styrkor: Normal, Medium, Låg. Det är alltså styrkan på din smak som du själv som bestämmer. En utbytespatron kommer att ge dig ungefär samma mängd användningsområden som 12-14 vanliga cigaretter ge dig en besparing på ca 70% på inköp av traditionella cigaretter.

Ta en titt på fördelarna med att använda en elektrisk cigarett över att en vanlig tobakscigarett. Eciggens elektroniska cigaretter säljs inte som en metod för rökavvänjning, det är en rekreationsprodukt för befintliga rökare att använda som ett alternativ när man inte kan använda en traditionell cigarett. Livsmedelsverket : Ampuller som endast innehåller essens bedöms utifrån ingredienserna och syftet med produkten. I dagsläget görs bedömningen att ampullen (utan nikotin) inte klassificeras som läkemedel.

Klassificering

Elektroniska cigaretter befinner sig i ett relativt tidigt utvecklingsstadium.

  • Det svenska läkemedelsverket klassificerar elektroniska cigaretters filter utan nikotin som varken läkemedel eller tobaksprodukt. För att en produkt ska inkluderas av tobakslagstiftningen så måste den innehålla andelar av tobaksväxten, vilket vanliga cigaretter gör.
  • Samma bestämmelse gäller för filter med nikotin, dessa klassificeras ej som tobaksprodukter heller. Men eftersom filtren innehåller rena halter nikotin så klassificeras det som läkemedel. Ingen sådan produkt har ännu blivit godkänd och får därmed inte säljas i Sverige.
  • Ingen klassificering av läkemedelsverket involverar själva elektriska cigaretten.
 

Att filter med nikotin inte får säljas i Sverige betyder också att det är förbjudet att importera ifrån andra länder. Om du vill sluta röka vi rekommenderar att kontakta hälsovårdsmyndigheten för vidare råd!

Var smart. Välj elektroniska cigaretter, även kallade elektriska cigaretter!

visa-electron american-express mastercard
Flexsell AB (Eciggen) © 2017 | Design by: Nova Webbyrå